Συναγρίδα με πατάτες στο φούρνο
Αναζητάτε μια συνταγή νόστιμη; Αναζητάτε μια συνταγή θρεπτική; Αναζητάτε μια συνταγή πολύ υγιεινή; Εδώ ακριβώς θα την βρείτε!
Υλικά
- 1 συναγρίδα μεγάλη καθαρισμένη
- 6 πατάτες μικρές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 λεμόνια
- 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο
- 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη μπόλικη
- ελαιόλαδο
- νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Αφού πλύνουμε την συναγρίδα της στίβουμε το ένα λεμόνι για να σφίξει, την αφήνουμε για μισή ώρα και την πλένουμε ξανά και την τοποθετούμε στο ταψί κάνοντάς της από τρεις χαρακιές με το μαχαίρι σε κάθε πλευρά της για να ψηθεί πιο γρήγορα!
- Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί. Στην συνέχεια τους στίβουμε και τα άλλα δύο λεμόνια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Έπειτα προσθέτουμε την σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 3 κομμάτια, την ντομάτα σε μικρά κυβάκια, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τον μαϊντανό χοντροκομμένο και τα ανακατεύουμε.
- Τέλος βάζουμε ελαιόλαδο αρκετό και συμπληρώνουμε με νερό όσο πάρεi.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Όταν πάρει χρώμα από την μία πλευρά το ψάρι το γυρίζουμε και από την άλλη. Κάθε τόσο ανακατεύουμε και τις πατάτες.
Σημειώσεις συνταγής
Αν θέλετε κόψτε το κεφάλι της συναγρίδας πριν την βάλετε στο ταψί για να έχετε παραπάνω χώρο! Επίσης μην φοβάστε να βάλετε αρκετή ρίγανη, δεν θα πικρίσει καθόλου, μόνο παραπάνω νοστιμιά θα δώσει!