Μακαρονάδα του ψαρά
Μακαρονάδα με θαλασσινά - του ψαρά, μια μοσχομυρωδάτη συνταγή με καλαμαράκια, γαρνιρισμένα με μυρωδικά!
Υλικά
- 350 γρ. μακαρόνια Νο 6
- 400 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
- 350 γρ. ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Βασιλικός
- Ρίγανη
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες, να σιγοτηγανιστούν με σκόρδο, λάδι και ρίγανη.
- Προσθέτουμε στην συνέχεια τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 6 λεπτά , προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και , προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.
- Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα του ψαρά μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.