Πέστροφες με σάλτσα

Πέστροφες με σάλτσα - συνταγές μαγειρικής - ψάρια

Τα ποταμίσια ψάρια έχουν άλλη χάρη και η πέστροφα είναι πιθανόν η βασίλισσα του γλυκού νερού. Μαγειρεμένη με λευκή σάλτσα και κονιάκ.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.5 (4 votes)

Υλικά

  • 6 πέστροφες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις πέστροφες.
  2. Τις τρίβετε με αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν 10 λεπτά.
  3. Τις ξεπλένετε και τις σκουπίζετε καλά. Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε στο τηγάνι βούτυρο και λάδι ανάμεικτο να κάψει.
  4. Αλευρώνετε μία-μία πέστροφα, τινάζετε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζετε να ροδοψηθούν και από τις δύο πλευρές, χωρίς να καούν.
  5. Ραντίζετε με το κονιάκ και αφήνετε να πάρει το κονιάκ βράση.
  6. Βγάζετε τις πέστροφες σε ζεστή πιατέλα, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο τηγάνι την κρέμα.
  7. Ανακατεύετε να ενωθεί με τη σάλτσα και περιχύνετε τις πέστροφες.
  8. Σερβίρετε ζεστές.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα