Πέστροφες με σάλτσα
Τα ποταμίσια ψάρια έχουν άλλη χάρη και η πέστροφα είναι πιθανόν η βασίλισσα του γλυκού νερού. Μαγειρεμένη με λευκή σάλτσα και κονιάκ.
Υλικά
- 6 πέστροφες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο
- 1/3 φλιτζανιού λάδι
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις πέστροφες.
- Τις τρίβετε με αλάτι και τις αφήνετε να μείνουν 10 λεπτά.
- Τις ξεπλένετε και τις σκουπίζετε καλά. Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε στο τηγάνι βούτυρο και λάδι ανάμεικτο να κάψει.
- Αλευρώνετε μία-μία πέστροφα, τινάζετε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζετε να ροδοψηθούν και από τις δύο πλευρές, χωρίς να καούν.
- Ραντίζετε με το κονιάκ και αφήνετε να πάρει το κονιάκ βράση.
- Βγάζετε τις πέστροφες σε ζεστή πιατέλα, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο τηγάνι την κρέμα.
- Ανακατεύετε να ενωθεί με τη σάλτσα και περιχύνετε τις πέστροφες.
- Σερβίρετε ζεστές.