Γαλέος τηγανητός - κουρκούτι
Μπακαλιάρος - Γαλέος τηγανητός, παραδοσιακός νηστίσιμος μεζές για την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25η Μαρτίου
Υλικά
- 1 κιλό γαλέος (φέτες)
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 3 φλ. λάδι
- 1 κτ. γλυκού αλάτι
- 1 πρ. πιπέρι
- 1 φλ. αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.
- Πλένουμε τον γαλέο (ξαρμυρισμένος) και τον ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού, τον αλευρώνουμε καλά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει στο καυτό λάδι.
- Γαρνίρουμε με σκορδαλιά και απολαμβάνουμε!
- Καλή μας όρεξη!