Υλικά
- 3/4 κιλού συκώτι μοσχαριού
- 1/2 φλιτζανιού λάδι
- 1/3 φλιτζανιού ξύδι
- 1 κουταλιά μουστάρδα σκόνη
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το συκώτι σε λεπτές λουρίδες.Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μουστάρδα.
- Αλευρώνετε το συκώτι και το τηγανίζετε να ροδοψηθεί καλά.
- Το βγάζετε σε πυρέξ.Στο λάδι του τηγανιού,ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σωταριστούν,τα σκεπάζετε με νερό και τ'αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά και να πιούν το νερό.
- Τα σβήνετε τότε με ξύδι,αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις και περιχύνετε με τη σάλτσα το συκώτι.
- Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
Η συνταγή Συκώτι σωτέ μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-02 10:30