Μαρινάτα για μπριζόλα
Μια γευστική μαρινάτα με θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόρδο και ελαιόλαδο, που θα αρωματίσει τα ψητά σας.
Υλικά
- 2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. θυμάρι
- 1/2 φλ. δενδρολίβανο
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβετε το σκόρδο , το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.
- Ακολουθείτε κανονικά τη διαδικασία μαριναρίσματος, αλείφοντας το κρέας σας με το μείγμα υλικών.
- Αφήνετε το μαριναρισμένο κρέας σκεπασμένο στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες πριν το ψήσιμο.
- Η ποσότητα αυτή είναι για 1 κιλό - 4 μπριζόλες περίπου.
- Αυξάνετε τις ποσότητες ανάλογα με το βάρος του κρέατος.
Σημειώσεις συνταγής
Πάει είτε με μοσχαρίσια είτε με χοιρινή μπριζόλα, ενώ είναι καλή ακόμα και για αρνί!