Σως μπεαρνέζ

Σως μπεαρνέζ - συνταγές μαγειρικής - σάλτσες

Η σως μπεαρνέζ ή béarnaise γαλλιστί είναι μια σάλτσα η οποία συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα και ψητά σχάρας αλλά και λαχανικά.

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.9 (80 votes)

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι με σαχτούρι (εστραγκόν)
  • 2 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σαχτούρι (εστραγκόν),
  • φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αυγά, κρόκους
  • 200 γραμ. βούτυρο λειωμένο
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σιγοβράζουμε το κρασί, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια και το σταχούρι (εστραγκόν) μέχρι να δέσουν.
  2. Ανακατεύουμε σιγά- σιγά έναν-έναν τους κρόκους των αυγών σε πολύ χαμηλή φωτιά και χτυπάμε με τον αναδευτήρα ή το πιρούνι καλά και τις άκρες (τα αυγά έχουν την τάση να ψήνονται στις άκρες του σκεύους λόγω μεγαλύτερης θερμοκρασίας).
  3. Αφού το μείγμα ψιλό-πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και το πιπέρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σημειώσεις συνταγής

Ταιριάζει πολύ με κρέατα.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα