Σπιτικό παγωτό σοκολάτα
Συνταγή για παγωτό σοκολάτας που θα απολαύσουμε στις ζέστες του καλοκαιριού!
Υλικά
- 5 κρόκοι αυγών
- 500ml γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
- (ή σοκολάτα υγείας για παγωτό σοκολάτα bitter)
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμίξετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά.
- Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει.
- Στη συνέχεια αναμείξτε τη χτυπημένη ζάχαρη με τους κρόκους με το μείγμα γάλα - σοκολάτα και ζεστάνετε πάλι για λίγο ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε στην κατάψυξη και σε δύο ώρες έχουμε υπέροχο σπιτικό παγωτό σοκολάτας.
Σημειώσεις συνταγής
Το χτύπημα του τελικού μίγματος σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ.