Σπιτικό παγωτό με γεύση καφέ
Ήρθε το καλοκαίρι και είναι ώρα για σπιτικό παγωτό.. Για τα "μεγάλα παιδιά" το παγωτό με γεύση καφέ θα γίνει ανάρπαστο!
Υλικά
- 6 κρόκοι αυγών
- 4 κ. σ. φρέσκος καφές (γαλλικός ή εσπρέσσο)
- 200γρ. μαύρη ζάχαρη
- 500ml γάλα
- 185ml καυτό νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Πάρτε το φρέσκο καφέ και ρίχτε σε αυτό το καυτό νερό και αφήστε να κάτσει για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια σουρώστε το μίγμα ώστε να φύγουν οι κόκκοι καφέ.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατάψτε τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Ρίξτε μέσα το γάλα και το μίγμα καφέ και τοποθετείστε το πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό (όχι καυτό) μέχρι το μίγμα να γίνει παχύ.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
- Για να αποφύγετε να δημιουργηθεί κρούστα καλύψτε με ένα χαρτί το σκεύος.
- Αφήστε στην ψύξη και σε 1 ώρα βγάλτε το μίγμα και ανακατάψτε το με το μίξερ σας.
- Ξαναβάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.