Σπιτικό παγωτό βανίλια

Σπιτικό παγωτό βανίλια

Σπιτικό παγωτό βανίλια παντός καιρού! Συνοδεύετε εξαίσια με διάφορα σιρόπια όπως κεράσι, φράουλα και άλλα.

  • Κατηγορία: Παγωτά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (46 votes)

Υλικά

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 250ml γάλα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε σε σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε να βράσει.
  2. Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε για 20 λεπτά.
  3. Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να παχύνει το μίγμα.
  4. Περιχύστε στο μίγμα το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά.
  5. Ξαναρίξτε το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ζεστάνετε λίγο χωρίς όμως να βράσετε.
  6. 'Οταν δείτε μια κρούστα στο κουτάλι σας, είναι ώρα να απομακρύνετε απο τη φωτιά.
  7. Αφήστε να κρυώσει.
  8. Στη συνέχεια ανακατέψτε στο μίγμα την κρέμα.
  9. 'Οταν το μίγμα ομογενοποιηθεί τοποθετείστε στην κατάψυξη.

Σημειώσεις συνταγής

Το χτύπημα του τελικού μίγματος με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα