Σπιτικό παγωτό βανίλια
Σπιτικό παγωτό βανίλια παντός καιρού! Συνοδεύετε εξαίσια με διάφορα σιρόπια όπως κεράσι, φράουλα και άλλα.
Υλικά
- 4 κρόκοι αυγών
- 250ml γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε σε σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε να βράσει.
- Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να παχύνει το μίγμα.
- Περιχύστε στο μίγμα το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά.
- Ξαναρίξτε το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ζεστάνετε λίγο χωρίς όμως να βράσετε.
- 'Οταν δείτε μια κρούστα στο κουτάλι σας, είναι ώρα να απομακρύνετε απο τη φωτιά.
- Αφήστε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε στο μίγμα την κρέμα.
- 'Οταν το μίγμα ομογενοποιηθεί τοποθετείστε στην κατάψυξη.
Σημειώσεις συνταγής
Το χτύπημα του τελικού μίγματος με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ.