Σορμπέ φράουλας
Απολαυστικό σορμπέ φράουλας για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, στην πιο απλή εκτέλεση που έγινε ποτέ!
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκες φράουλες
- 340 γραμμ. ζάχαρη
- 340 γραμμ. νερό
- 2/4 κ. γλυκού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
- Αγοράζουμε ώριμες φράουλες, σφιχτές στην υφή με βαθύ κόκκινο χρώμα.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις πλένουμε καλά.
- Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι.
- Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα, χωρίς να ανακατεύουμε για να αποφύγουμε να κρυσταλλώσει και στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου το σιρόπι το ανακατεύουμε με τις πολτοποιημένες φράουλες.
- Αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε μέχρι να σφίξει, διαφορετικά ακολουθούμε την εξής διαδικασία :
- Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να δέσει ελαφρώς και το χτυπάμε με μιξεράκι χειρός ώστε να γίνει αφράτο.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να παγώσει τελείως (3-4 φορές).
- Το μυστικό για να γίνει αφράτο το σορμπέ φράουλας είναι το τακτικό χτύπημα μέχρι να παγώσει τελείως!