Σορμπέ φράουλας

Σορμπέ φράουλας

Απολαυστικό σορμπέ φράουλας για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, στην πιο απλή εκτέλεση που έγινε ποτέ!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.9 (10 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες
  • 340 γραμμ. ζάχαρη
  • 340 γραμμ. νερό
  • 2/4 κ. γλυκού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αγοράζουμε ώριμες φράουλες, σφιχτές στην υφή με βαθύ κόκκινο χρώμα.
  2. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις πλένουμε καλά.
  3. Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  4. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι.
  5. Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα, χωρίς να ανακατεύουμε για να αποφύγουμε να κρυσταλλώσει και στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Αφού έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου το σιρόπι το ανακατεύουμε με τις πολτοποιημένες φράουλες.
  7. Αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε μέχρι να σφίξει, διαφορετικά ακολουθούμε την εξής διαδικασία :
  8. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να δέσει ελαφρώς και το χτυπάμε με μιξεράκι χειρός ώστε να γίνει αφράτο.
  9. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να παγώσει τελείως (3-4 φορές).
  10. Το μυστικό για να γίνει αφράτο το σορμπέ φράουλας είναι το τακτικό χτύπημα μέχρι να παγώσει τελείως!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα