Σαρδέλες παστές σπεσιαλιτέ
Υλικά
- 2 κιλά λεπτές σαρδέλες
- 1/2 κιλό αλάτι χοντρό
- Λάδι
- Ξύδι
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρούμε τα εντόσθια από τις σαρδέλες, τις πλένουμε επιμελώς και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σ' ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα δοχείο της αρεσκείας μας (πήλινο παραδοσιακά) ρίχνουμε μια στρώση αλάτι.
- Βάζουμε πάνω από το αλάτι μια στρώση σαρδέλες και τις σκεπάζουμε με μια καινούργια στρώση αλάτι.
- Συνεχίζουμε τις στρώσεις μ' αυτό τον τρόπο και τελειώνουμε με μια στρώση αλάτι.
- Βάζουμε από πάνω ένα βάρος και τις αφήνουμε για ένα μήνα.
- Βγάζουμε όσες σαρδέλες χρειαζόμαστε κάθε φορά, τις πλένουμε καλά και τις σερβίρουμε με λαδόξιδο.
Σημειώσεις συνταγής
Οι σαρδέλες είναι έτοιμες προς βρώση στην ουσία μετα απο 24 ώρες αλλά διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό ώς παστές.