Γαρίδες σαγανάκι

Πεντανόστιμος ουζομεζές είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και τυρί φέτα, κίτρινο τυρί ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες
 - 300 γρ. κασέρι (κύβους)
 - 250 γρ. τυρί (φέτα κομμάτια)
 - 1 καρότο (φέτες)
 - 1 κρεμμύδι
 - 4 κ. σούπας βούτυρο
 - 1 πιπεριά (πράσινη )
 - 1 κιλό ντομάτες
 - 4 κ. σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
 - 1 κ. γλυκού αλάτι
 - 1 κ. γλυκού πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
 - Τις αχνίζουμε σε ελάχιστο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα για να κάψει.
 - Ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά ώσπου να μαραθούν καλά.
 - Ρίχνουμε την ντομάτα, το ζουμί από τις γαρίδες, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
 - Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό.
 - Στρώνουμε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ σκεύος και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
 - Καλύπτουμε την επιφάνεια με το κασέρι και βάζουμε εδώ κι εκεί μερικά κομμάτια βούτυρο.
 - Ρίχνουμε από πάνω λίγο μαύρο και λίγο κόκκινο πιπέρι.
 - Το ψήνουμε το μέχρι να ροδίσει, περίπου 30΄.
 - Σερβίρετέ το ζεστό.
 - Καλή όρεξη!
 
Σημειώσεις συνταγής
Πεντανόστιμος ουζομεζές είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και τυρί φέτα, κίτρινο τυρί ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας.
 