Γαρίδες σαγανάκι
Πεντανόστιμος ουζομεζές είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και τυρί φέτα, κίτρινο τυρί ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες
- 300 γρ. κασέρι (κύβους)
- 250 γρ. τυρί (φέτα κομμάτια)
- 1 καρότο (φέτες)
- 1 κρεμμύδι
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 1 πιπεριά (πράσινη )
- 1 κιλό ντομάτες
- 4 κ. σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Τις αχνίζουμε σε ελάχιστο νερό, τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα για να κάψει.
- Ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά ώσπου να μαραθούν καλά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, το ζουμί από τις γαρίδες, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό.
- Στρώνουμε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ σκεύος και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με το κασέρι και βάζουμε εδώ κι εκεί μερικά κομμάτια βούτυρο.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο μαύρο και λίγο κόκκινο πιπέρι.
- Το ψήνουμε το μέχρι να ροδίσει, περίπου 30΄.
- Σερβίρετέ το ζεστό.
- Καλή όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Πεντανόστιμος ουζομεζές είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και τυρί φέτα, κίτρινο τυρί ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας.