Σαλάτα με φασόλια μαυρομμάτικα
Μια απλή συνταγή για σαλάτα με όσπρια, τα γνωστά μας φασόλια μαυρομμάτικα! Γρήγορη και κυρίως πολύ υγιεινή!
Υλικά
- 1/2 κιλό μαυρομμάτικα φασόλια ξερά
- 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας ξύδι
- λίγος μαϊντανός
- αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια μας και τα αφήνουμε να μαλακώσουν καλά.
- Τα βράζουμε σε πολύ νερό (περίπου 1 λίτρο) για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να βράσουν χωρίς όμως να διαλυθούν (υπολογίστε περίπου 40 λεπτά σε κανονική κατσαρόλα).
- Λιώνουμε σε γουδί τις σκελίδες σκόρδου, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και σιγά σιγά περιχύνουμε με το μίγμα ελαιολάδου και σκόρδου και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.
- Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Σημειώσεις συνταγής
Η σαλάτας αυτή μπορεί να αναμιχθεί και με πράσινα ωμά φρέσκα λαχανικά σαλάτας, όπως για παράδειγμα, μαρούλι, λόλο, ρόκα και άλλα.