Ρεβυθοκεφτέδες σπεσιαλιτέ Σίφνου
Οι Ρεβυθοκεφτέδες είναι μια απλή και νηστίσιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με την ωραία γεύση της.
Υλικά
- 500 γρ. ρεβύθια
- 200 γρ. λάδι
- 2 κ. σούπας σόδα
- 2 κρεμμύδια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με σόδα για 12 - 14 ώρες.
- Τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών ή σε μίξερ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες.
- Αλευρώνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Οι ρεβυθοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί και συνοδεύουν άριστα το ουζάκι μας!
- Καλή μας όρεξη!