Σαλάτα αβοκάντο με vinaigrette πορτοκαλιού
Υλικά
- 1 μεσαίο πορτοκάλι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. άσπρο ξύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σαλάτα (μικρό μαρούλι)
- λίγη ρόκα ή λόλα (το σγουρό) ή και τα δύο
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 μεσαίο αβοκάντο
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι και στύψτε το ώστε να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές της σούπας για τη vinaigrette.
- Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ανακινήστε καλά σε ένα βαζάκι
- ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
- Τοποθετείστε τα φύλλα σαλάτας, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο (κομμένο σε φέτες της αρεσκείας σας) σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέστε τη vinaigrette πορτοκαλιού.
- Ανακατέψτε την και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σημειώσεις συνταγής
Ταιριάζει με ψητό ψάρι ή σολομό, χοιρινό ή κοτόπουλο ψημένο στα κάρβουνα.
Για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε τραγανιστό μπέικον
ή παρμεζάνα.