Ρεβίθια γιαχνί

Ρεβύθια γιαχνί - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.3 (6 votes)

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κ. σούπας πελτές
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τα στραγγίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
  4. Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 1 ώρα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα