Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 κ. σούπας πελτές
- 1 ματσάκι άνηθο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
- Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 1 ώρα.
Η συνταγή Ρεβίθια γιαχνί μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2012-02-09 10:07