Πουρές καρότο με πορτοκάλι

Πουρές καρότο με πορτοκάλι

Εκτός από τις κλασικές συνταγές για πουρέ, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι εναλλακτικό που θα σας αποζημιώσει σε γεύση: πουρέ καρότου με πορτοκάλι! Ακολουθεί η σχετική συνταγή!

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (4 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα μεσαίου μεγέθους
  • 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • ελάχιστο τριμμένο κίμινο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε στη μέση και τα βράζουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στίβουμε σε χυμό τα πορτοκάλια και στη συνέχεια τρίβουμε το εξωτερικό τους μέρος στη χοντρή μεριά του τρίφτη και κρατάμε.
  3. Περνάμε τα καρότα από τη μηχανή του πουρέ και στη συνέχεια περνάμε τον πουρέ από σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά που θα έχει.
  4. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε.
  5. Προσθέτουμε για το τελείωμα το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο κίμινο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τον πουρέ μας ζεστό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα