Πατάτες φούρνου τραγανές

Πατάτες φούρνου τραγανές

Σας παρουσιάζουμε έναν εναλλακτικό τρόπο για να κάνετε τις πατάτες φούρνου ακόμα πιο τραγανές και πλούσιες σε γεύση αλλά μαγειρεμένες με τρόπο υγιεινό και εύκολο!

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.5 (13 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • 1/2 φλιτάνι ελαιόλαδο
  • 3/4 κούπας μυρωδικά:
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια. Στη συενέχεια κάνουμε σε κάθε κυβάκι από λίγες χαραγματιές ώστε να μπορέσουν να εισχωρήσουν καλύτερα στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψάκι με ελαιόλαδο για 30 λεπτά προσθέτοντας νερό, αν χρειάζεται ώστε να μην ξεραθούν.
  3. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί καθώς και τα μυρωδικά μας, το μαϊντανό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
  4. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, ώσπου να γίνει κρούστα και οι πατάτες μας να γίνουν τραγανιστές.

Σημειώσεις συνταγής

Δημιουργείται μια πολύ νόστιμη και τραγανιστή κρούστα και οι πατάτες γίνονται ακόμα πιο γευστικές. Δοκιμάστε το!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα