Παντζάρια Σαλάτα
Τα παντζάρια σαλάτα δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι υγιεινά, νόστιμα και εύκολα στο μαγείρεμα.
Υλικά
- 2 κιλά παντζάρια
- 1 Φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 Φλ. ξύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Χωρίζουμε τα παντζάρια από τα φύλλα και τα κοτσάνια τους.
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τις άκρες τους και τις φλούδες και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μετά από μισή ώρα ρίχνουμε και τα κοτσάνια με τα φύλλα.
- Μόλις βράσουν τα τοποθετούμε στην πιατέλα και κόβουμε σε ροδέλες τα παντζάρια και στη μέση του πιάτου τοποθετούμε
- τα φύλλα τους.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο.
- Περιχύνουμε τα παντζάρια με το λαδόξιδο και σερβίρουμε.
- Καλή μας όρεξη!