Μουστοκούλουρα
Τα μουστοκούλουρα είτε ξερά είτε μαλακά έχουν απίθανη γεύση!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο λειωμένο
- 220 γρ. πετιμέζι
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 250 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκαλί
- 80 γρ. κονιάκ
- 1 κ. γλυκού μπείκιν πάουντερ
- 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν πάουντερ.
- Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με το πετιμέζι και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού την σόδα και την ρίχνουμε μέσα στο πετιμέζι.
- Προσθέτουμε το γαρύφαλλο το κονιάκ και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε κατά διαστήματα το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
- Μόλις η ζύμη σφίξει αρκετά αρχίζουμε να πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας.
- Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200c για 20 λεπτά.