Υλικά
- 6 ντομάτες μέτριες
- 6 πιπεριές μέτριες
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- 500 γραμμάρια κιμά
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Κόβουμε μια λεπτή φέτα από την μεριά του κοτσανιού και αδειάζουμε το εσωτερικό.
- Κρατάτε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε ή
- το πολτοποιούμε.
- Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
- Προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, το ρύζι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις σκεπάζουμε με τις
- φέτες που έχουμε κόψει και τις βάζουμε σε ταψί.
- Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον ντοματοχυμό και τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
- Ψήνουμε τα γεμιστά σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Η συνταγή Γεμιστά με κιμά μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-04-02 15:13