Υλικά
- 1/3 φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές κοφτές σούπας φυτίνη
- 2 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τη φυτίνη να λιώσει και προσθέτετε το αλεύρι να διαλυθεί καλά.
- Ρίχνετε το γάλα χλιαρό και ανακατεύετε να γίνει η κρέμα λεία.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει προσθέτετε το τυρί και τους κρόκους καλά χτυπημένους.
- Ρίχνετε και τα μανιτάρια με τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρετε με νουά μοσχαριού κομμένο σε φέτες και κρέας βραστό.
Η συνταγή Λευκή σάλτσα μανιταριών μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-03-30 20:18