Κριθαράκι με μανιτάρια
Υλικά
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φλ. κριθαράκι μέτριο
- 5 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- παρμεζάνα τρμμένη (ή τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας)
- φρέσκος μαιντανός ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σωτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε να σωτάρετε για λίγο. Σβήνετε με κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί.
- Εντωμεταξύ έχετε βράσει τον ζωμό λαχανικών και τον κρατάτε ζεστό. Ρίχνετε το ζωμό στο σκεύος και αφήνετε να βράσει το μίγμα για 40 λεπτά (αναλόγως πόσο χυλωμένο το θέλετε)
- Βάζετε και μαιντανό και στη συνέχεια ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τριμμένη παρμεζάνα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σημειώσεις συνταγής
Είναι νοστιμότατο και ταιριάζει πολύ με φιλετάκια κοτόπουλο.