Κριθαράκι με μανιτάρια

Κριθαράκι με μανιτάρια - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.9 (8 votes)

Υλικά

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 φλ. κριθαράκι μέτριο
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • παρμεζάνα τρμμένη (ή τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας)
  • φρέσκος μαιντανός ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σωτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε να σωτάρετε για λίγο. Σβήνετε με κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί.
  3. Εντωμεταξύ έχετε βράσει τον ζωμό λαχανικών και τον κρατάτε ζεστό. Ρίχνετε το ζωμό στο σκεύος και αφήνετε να βράσει το μίγμα για 40 λεπτά (αναλόγως πόσο χυλωμένο το θέλετε)
  4. Βάζετε και μαιντανό και στη συνέχεια ανακατεύετε.
  5. Ρίχνετε τριμμένη παρμεζάνα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι νοστιμότατο και ταιριάζει πολύ με φιλετάκια κοτόπουλο.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα