Πέννες με κρέμα γάλακτος και μπρόκολο
Ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο με εξαιρετική γεύση!
Υλικά
- 1 μέτριο μπρόκολο
- 500 γραμμάρια πέννες
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 200 γραμμάρια ρεγκάτο ή παρμεζάνα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε το μπρόκολο για 7-10 λεπτά περίπου, σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση και κλειστό καπάκι.
- Το βγάζουμε και στο ίδιο νερό βράζουμε τις πέννες για 11 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις πέννες, την κρέμα γάλακτος, το αλατοπίπερο και το μπρόκολο και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Τα σερβίρουμε σ’ ένα μπολ και στο τέλος γαρνίρουμε με ρεγκάτο ή παρμεζάνα τριμμένη.