Υλικά
- 1/2 κ. κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 250 γρ. φυτίνη
- 1/2 κ. φύλλο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σοτάρουμε το μπέικον με τη φυτίνη για 10 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ροδίσουν προσέχοντας όμως να μην καούν.
- Στη συνέχεια τα αφήνουμε σε μια λεκάνη να κρυώσουν.
- Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και τα προσθέτουμε στη λεκάνη με τα κρεμμύδια οπότε και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
- Αλείφουμε ένα ταψί ή πυρέξ με φυτίνη και στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού πρώτα τα έχουμε αλείψει και αυτά με φυτίνη.
- Στρώνουμε από πάνω το μείγμα μας και από πάνω βάζουμε πάλι φύλλα αφού τα έχουμε πάλι αλείψει με φυτίνη.
- Χαράζουμε τα φύλλα από πάνω και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
Η συνταγή Κρεμμυδόπιτα μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-10-20 10:40