Κιμαδόπιτα
Οι παραδοσιακές μας πίτες είναι πάντα επίκαιρες. Εμείς σας παρουσιάζουμε νόστιμη κιμαδόπιτα, με απλά υλικά, εύκολη στην εκτέλεση και πολύ νόστιμη!
Υλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κύβο κνορ
- 1 φλ ελαιόλαδο
- 1 πακέτο φύλλο
- 150 γρ. ρεγκάτο
- πιπέρι
- πάπρικα
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά με ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε καλά έως ότου πιει το νερό.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον κύβο, το πιπέρι και την πάπρικα.
- Τέλος προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ψηθεί.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση του κιμά και συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και με ένα πινέλο απλώνουμε το αυγό που έχουμε χτυπήσει ελαφρά με λίγο γάλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.