Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 10 γρ. νωπή μαγιά
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 -3 ώριμες ντομάτες
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό (1 φλιτζάνι) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το αλατοπίπερο, ρίχνοντας παράλληλα χλιαρό νερό και πλάθοντας μέχρι το ζυμάρι να γίνει ομοιογενές και μαλακό.
- Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το ζυμάρι στη μέση ώστε να αρχίσουμε να απλώνουμε προς τις άκρες και να καλύψει όλο το ταψί. Με τα χέρια μας κάνουμε βαθουλώματα και ρίχνουμε πάνω σε αυτά τον πελτέ, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε στους 180-200 C για 1 ώρα.
Η συνταγή Λαδένια Κιμώλου μαγειρεύτηκε απο : anna στις 2011-09-12 10:47