Κασερόπιτα τεσσάρων τυριών

Κασερόπιτα τεσσάρων τυριών

Εύκολη και πετυχημένη συνταγή για κασερόπιτα, με κασέρι, γκούντα και άλλα κίτρινα τυριά.

  • Κατηγορία: Πίτες
  • Σερβίρει 14
  • Average: 3.8 (17 votes)

Υλικά

  • 200 γρ. κασέρι
  • 200 γρ. έμενταλ
  • 180 γρ. γκούντα
  • 180 γρ. ένταμ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σόδα αναψυκτικό
  • 1 Πακ. σφολιάτα (750-850 γρ.)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  2. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε τα τυριά και κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
  3. Χαράζουμε την κασερόπιτα ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και μετά με την σόδα.
  4. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου μια ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η κασερόπιτα πριν την σερβίρουμε.
  6. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα