Κασερόπιτα τεσσάρων τυριών
Εύκολη και πετυχημένη συνταγή για κασερόπιτα, με κασέρι, γκούντα και άλλα κίτρινα τυριά.
Υλικά
- 200 γρ. κασέρι
- 200 γρ. έμενταλ
- 180 γρ. γκούντα
- 180 γρ. ένταμ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. σόδα αναψυκτικό
- 1 Πακ. σφολιάτα (750-850 γρ.)
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε τα τυριά και κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Χαράζουμε την κασερόπιτα ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και μετά με την σόδα.
- Αφήνουμε να σταθεί για περίπου μια ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η κασερόπιτα πριν την σερβίρουμε.
- Καλή μας όρεξη!