Κέικ σοκολάτας
Ένα αγαπημένο γλυκό το κέικ σοκολάτας σε μια συνταγή που δεν απογοητεύει ποτέ.
Υλικά
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 4 κ. σούπας κακάο
- 1/2 κούπα νερό
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 2 κ. σούπας κονιάκ
- 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά το βούτυρο, το κακάο, το νερό, το κονιάκ και το χυμό λεμονιού.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Παράλληλα, έχουμε έχουμε χτυπήσει τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας με σύρμα.
- Κρατάμε μια κούπα από αυτό το μείγμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σταδιακά το ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 C και για μισή ώρα.
- 'Όταν είναι ζεστό το κέικ μας περιχύνουμε με την κούπα σοκολάτας που είχαμε φυλαγμένη στο ψυγείο ή με γλάσο σοκολάτας.
Σημειώσεις συνταγής
Εναλλακτικά αντί για γλάσο σοκολάτας μπορούμε να πασπαλίσουμε το κέικ μας με ζάχαρη άχνη.