Κέικ σοκολάτα με μέντα
Κέικ σοκολάτας με μέντα μια απίθανη συνταγή για κέικ που συνδυάζει την μέντα και την σοκολάτα.
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 2 κουταλάκια στιγμιαίος καφές
- 3/4 φλιτζανιού νερό
- 100 γρ. σοκολάτα υγείας
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές κακάο σε σκόνη
- Κρέμα μέντας
- 125 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλιές γάλα
- 1/2 κουταλάκι εσάνς μέντας
- Γλάσο Σοκολάτας
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Ας ξεκινήσουμε το Κέικ σοκολάτας
- Βουτυρώνουμε δύο ορθογώνια ταψιά (8x26 εκ.) και καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα τους με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο, τον καφέ, το νερό, τη σοκολάτα και την άχνη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το αβγό, τα αλεύρια και το κακάο.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε τα κέικ στα ταψιά για 5 λεπτά, πριν τα βγάλουμε για να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα κέικ στη μέση, οριζόντια.
- Αλείφουμε το κάτω μέρος του κάθε κέικ με το 1/4 της κρέμας μέντας.
- Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι του κάθε κέικ.
- Τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα μέντας σε κορνέ και απλώνουμε την κατά μήκος του κέντρου της επιφάνειας του κάθε κέικ.
- Βάζουμε τα κέικ σοκολάτας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Με μεταλλική σπάτουλα και δουλεύοντας γρήγορα, αλείφουμε όλη την επιφάνεια των κέικ με το γλάσο σοκολάτας.
- Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κρέμα Μέντας :
- Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει πολύ ανοιχτόχρωμο.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, τη ζάχαρη, το γάλα, την εσάνς μέντας και αρκετό από το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Γλάσο Σοκολάτας :
- Αναμειγνύουμε καλά τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
- Η συνταγή για Κέικ σοκολάτας θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας,με την απίθανη γεύση της!