Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
Το περγαμόντο, φρούτο με εξαιρετική γεύση, μας δίνει ένα από τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού! Η μυρωδιά και η γλυκάδα είναι τα ατού, αυτού του γλυκού του κουταλιού.
- Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
- Σερβίρει 20
- Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό περγαμόντο (καθαρισμένο)
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε το περγαμόντο από τη φλούδα του και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια που βάζουμε να βράσουν με πολύ νερό, ώσπου να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό, όπου τα αφήνουμε 7 ώρες περίπου, αλλάζοντας 2 φορές το νερό.
- Τότε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και αφού πήξει, ρίχνουμε το περγαμόντο και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες.
- Την επομένη, τα βράζουμε πάλι για 8-10 λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και βράζοντας ξανά το γλυκό για να δέσει κανονικά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε βάζο ή βάζα.