Γλυκό κουταλιού με κάστανο
Κατεξοχήν χειμωνιάτικο γλυκό του κουταλιού, το οποίο όμως διατηρείται, το κάστανο θυμίζει τις γλυκές γεύσεις από τα ψημένα κάστανα και μας αποζημιώνει παρότι χρονοβόρο.
- Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
- Σερβίρει 24
- Εύκολο
Υλικά
- 800 γρ. Κάστανα
- 3 λίτρα νερό
- 100 γρ. αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- Φλούδα ενός λεμονιού
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τα κάστανα και τα βράζουμε με το νερό και το αλάτι για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Τα καθαρίζουμε από το εξωτερικό και εσωτερικό φλοιό.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ. νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι σχεδόν να δέσει σε σιρόπι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα και το ξινό και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
- Τα σβήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Την άλλη μέρα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βρασίματος για 1 λεπτό πάλι, ρίχνοντας και τη βανίλια προς το τέλος.
- Όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε βαζάκι.