Γλυκό τριαντάφυλλο
Το τριαντάφυλλο γίνεται απίθανο του κουταλιού ή μαρμελάδα με φανταστική γεύση και απίθανο χρώμα!
- Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
- Σερβίρει 12
- Εύκολο
Υλικά
- 3/4 κιλού τριαντάφυλλα Απριλιάτικα
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 3 κουταλάκια χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρείτε απο τα τριαντάφυλλα τα πέταλα και τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό.
- Τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 3/4 του φλιτζανιού νερό.
- Τα σιγοβράζετε σκεπασμένα για 15 λεπτά,τα ξεσκεπάζετε,ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό,δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε το γλυκό,μέχρις ότου δέσει κανονικά.
- Ξαφρίζετε,προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις ,κατεβάζετε από τη φωτιά,αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε σε βάζα.