Γίγαντες με λουκανικάκια στον φούρνο
Θρεπτικά φασόλια γίγαντες φούρνου συνοδευμένα από λουκανικάκια για περισσότερη νοστιμιά.
Υλικά
- 250 γρ. γίγαντες
- 1⁄2 Ματσάκι μαϊντανό
- 1 Κούπα ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 500 γρ. ντομάτα (χυμός)
- 2 καρότα
- 240 γρ. λουκάνικα (κοκτέιλ)
- 1 Κτ.γ. ζάχαρη
- 2 Κτ.γ. αλάτι
- 1 Κτ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μουσκεύουμε τα φασόλια σε άφθονο κρύο νερό όλη τη νύχτα.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για περίπου 1 ώρα ή έως ότου μαλακώσουν αρκετά.
- Παράλληλα σε ένα πυρέξ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και σε ροδέλες τα λουκάνικα και τα καρότα.
- Μόλις βράσουν τα φασόλια μας τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα υλικά μας στο πυρέξ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι ενώ τα σκεπάζουμε ακόμα με όσο νερό χρειαστεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1½ έως 2 ώρες στους 180°C ελέγχοντας το νερό και προσθέτοντας κι άλλο, αν χρειάζεται, για να υπάρχει αρκετή σάλτσα.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Δοκιμάστε τη συνταγή σε όσους δεν συμπαθούν και τόσο τα όσπρια και θα δείτε πως θα τα λατρέψουν!!!