Γαλοπούλα βραστή

Γαλοπούλα βραστή

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για βραστή γαλοπούλα αλλά και κοτόπουλο, ιδανικό για σαλάτες, σάντουιτς ή και κυρίως πιάτο με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.6 (5 votes)

Υλικά

  • Μια γαλοπούλα
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 6 - 8 κλωνάρια μαϊντανό
  • 3 - 4 σέλινο
  • 2 καρότα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καψαλίζουμε την γαλοπούλα σε φλόγα για να αφαιρέσουμε το χνούδι και την πλένουμε με κρύο νερό καλά.
  2. Τη δένουμε και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
  3. Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί η μισή και προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα, το κρεμμύδι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε την γαλοπούλα σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί της.
  5. Η γαλοπούλα σερβίρεται χλιαρή η και κρύα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα