Υλικά
- 1 φασιανός περίπου 1 κιλό
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 10 φέτες μπέικον
- 150 γρ. μαλακό βούτυρο
- 1 1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 ποτήρι κρασί άσπρο
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τον φασιανό και τον τρίβουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε 2 φέτες μπέικον και τις ανακατεύουμε με το φρέσκο βούτυρο και το δεντρολίβανο.
- Πλάθουμε μια μπάλα με αυτά τα υλικά και τη βάζουμε στην κοιλιά του φασιανού.
- Ράβουμε την κοιλιά, σκεπάζουμε το στήθος με το υπόλοιπο μπέικον .
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το φασιανό ωσότου να ροδίσει καλά απ΄ όλες τις μεριές.
- Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό.
- Κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και καλό κρασάκι.
- Καλή όρεξη!
Η συνταγή Φασιανός μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-02-21 22:53