Γεμιστή γαλοπούλα με ρύζι και κιμά
Ποιος είπε ότι η γαλοπούλα είναι άνοστη? Με αυτήν την συνταγή για γαλοπούλα με γέμιση κιμά και ρύζι, θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 φλ. ρύζι της αρεσκείας σας
- 150 γρ. κουκουνάρι
- 150 γρ. μπέικον (ή ζαμπόν)
- 200 γρ. κιμάς
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε το ρύζι μας σε ένα κατσαρολάκι προσθέτοντας τη διπλάσια ποσότητα νερού απ' ότι ρύζι (βάζουμε 4 φλιτζάνια νερό) και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Αφού βράσει το ρύζι μας και απορροφήσει όλο το νερό, σε ένα άλλο κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μας με τον κιμά και προσθέτουμε και πιπέρι (όσο επιθυμούμε). Αφού ο κιμάς ασπρίσει σχετικά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον και κουκουνάρι και φροντίζουμε ώστε να καβουρδιστούν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε και το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια για άλλα 5 λεπτά.