Υλικά
- 1 1/4 κιλού φασολάκια
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι, ανάλογο νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τα φασολάκια από τις κλωστές και τα σχίζετε στα δύο.
- Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό να πλυθούν.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, και τα βάζετε με το λάδι να καβουρδιστούν ελαφρά.
- Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες και αφήνετε να πάρουν βράση.
- Στραγγίζετε τότε τα φασολάκια σε τρυπητό και τα ρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό ακόμη (πρέπει σχεδόν να σκεπαστούν με νερό) και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Πρέπει να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Η συνταγή Φασολάκια πράσινα γιαχνί μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-05-30 10:22