Αυγολέμονο

  • Κατηγορία: Σάλτσες
  • Σερβίρει 1
  • Ψήφισε την συνταγή

Υλικά

  • 2 Κούπες ζωμό
  • 1 Κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 λεμόνια
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό να βράσει -
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα
  3. Χτυπάτε τους κρόκους
  4. Στύβουμε τα λεμόνια και τα προσθέτουμε στους κρόκους
  5. Αποσύρουμε το ζωμό από τη. φωτιά
  6. Προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουερ στο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει
  7. Προσθέτουμε και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  8. Το ξαναβάζουμε σε ελάχιστη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα