Σάλτσα Αλφρέντο
Υλικά
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
- 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο βασιλικό
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα
- μας, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε
- συνεχώς ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το βασιλικό.
Σημειώσεις συνταγής
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε αντί για κρέμα να προσθέσετε γάλα εβαπορέ ή ακόμα και φρέσκο.
Σαν παραλλαγή τυριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί γραβιέρα.
Η σάλτσα είναι πανεύκολη και γρήγορη! Προτείνεται συνοδευτική σε κοτόπουλο ή μανιτάρια ή ζυμαρικά.