Αμυγδαλωτά
Αμυγδαλωτά, παραδοσιακό κέρασμα με απίθανη γεύση που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!
Υλικά
- 1 1/2 Φλ. αμύγδαλα (κοπανισμένα)
- 1 Φλ. ζάχαρη
- 1 κ.σούπας σιμιγδάλι (ψιλό)
- 2 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
- 1 βανίλια
- 1 Φλ. ανθόνερο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190c.
- Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
- Βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε βουτυρωμένο ταψί.
- Τοποθετούμε μέσα στο καθένα και ένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.
- Μόλις κρυώσουν τα αμυγδαλωτά ελαφρώς τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.