Γίγαντες τηγανιτοί
Υλικά
- 1/2 κιλό γίγαντες
- 1 φλ.τσ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 2 κτ.σ. γάλα
- 1 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι - πιπέρι
- 1/2 φλ.τσ. λάδι
- Μαϊντανό για γαρνιτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε από την προηγούμενη τους γίγαντες να μουλιάσουν.
- Στραγγίζουμε τους γίγαντες και μετά τους βράζουμε σε αρκετό νερό για 20 λεπτά.
- Θα χρειαστούμε τρία μπολάκια.
- Βάζουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι και το αλατοπίπερο, σ' ένα άλλο μπολ τ' αυγά χτυπημένα με το γάλα και σ' ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
- Αφήνουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι.
- Βουτάμε ένα-ένα φασόλι στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε ζεστά.
- Καλή όρεξη.
Σημειώσεις συνταγής
Μπελαλίδικη συνταγή που θα σας αποζημιώσει όμως το απίθανο αποτέλεσμα της.