Τάρτα σοκολάτας
Η κλασική συνταγή για πετυχημένη τάρτα σοκολάτας.
Υλικά
- Για τη Βάση:
- 230 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο σε κύβους
- 1 κρόκο αυγού
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- Για τη γέμιση:
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. αβγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. γλυκόζη
- 1 σφηνάκι λικέρ Metaxa
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη Βάση:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με το μείγμα του αλευριού.
- Όταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε τον κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο παγωμένο νερό.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη και απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
- Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λικέρ. Ενώνουμε τα δύο μείγματα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.