Σούπα του ψαρά

Σούπα του ψαρά

Η σούπα του ψαρά είναι ένας ωραίος τρόπος να μαγειρέψουμε τις καλοκαιρινές μας ψαριές αναδεικνύοντας το φρέσκο ψάρι με γευστικά λαχανικά.

  • Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.6 (11 votes)

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψάρι 2 κιλά
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1-2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε το ψάρι, τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1:45 λεπτά.
  5. Στύβουμε τα λεμόνια και χτυπάμε τους κρόκους με το αλατοπίπερο.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα.
  7. Ρίχνουμε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μείγμα συνεχώς.
  8. Αυγοκόβουμε την σουπιτσά μας,ρίχνοντας το μείγμα σε μικρές δόσεις και ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην κόψει.
  9. Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα