Σούπα του ψαρά
Η σούπα του ψαρά είναι ένας ωραίος τρόπος να μαγειρέψουμε τις καλοκαιρινές μας ψαριές αναδεικνύοντας το φρέσκο ψάρι με γευστικά λαχανικά.
- Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 1 μεγάλο ψάρι 2 κιλά
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 καρότα σε ροδέλες
- 2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
- 4 κλωνάρια σέλινο
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1-2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το ψάρι, τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1:45 λεπτά.
- Στύβουμε τα λεμόνια και χτυπάμε τους κρόκους με το αλατοπίπερο.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μείγμα συνεχώς.
- Αυγοκόβουμε την σουπιτσά μας,ρίχνοντας το μείγμα σε μικρές δόσεις και ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην κόψει.
- Καλή όρεξη!