Ζαρκάδι με μέλι

Ζαρκάδι με μέλι

  • Κατηγορία: Κυνήγι
  • Σερβίρει 5
  • Average: 4 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό ζαρκάδι ψαχνό
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 4 κουταλιές σόγια Sauce
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 σφηνάκι Ουίσκι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κρέας με το μέλι , το ξίδι και τη σόγια Sauce σε μια μεγάλη λεκάνη από την προηγούμενη μέρα.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το πιπέρι και την κανέλα.
  3. Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε.
  4. Σβήνουμε με κρασί.
  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.
  6. Καλή Όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα