Υλικά
- 1 κιλό ζαρκάδι ψαχνό
- 4 κουταλιές μέλι
- 3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- 4 κουταλιές σόγια Sauce
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 σφηνάκι Ουίσκι
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Μαρινάρουμε το κρέας με το μέλι , το ξίδι και τη σόγια Sauce σε μια μεγάλη λεκάνη από την προηγούμενη μέρα.
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το πιπέρι και την κανέλα.
- Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.
- Καλή Όρεξη!
Η συνταγή Ζαρκάδι με μέλι μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2018-11-27 21:04