Υλικά
- 1 χήνα γύρω στα 2 1/2 κιλά
- 1 κιλό κάστανα
- 2-3 φύλλα δάφνης
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεφλουδίζετε τα κάστανα.
- Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να κάψει και ρίχνετε τα φύλλα δάφνης.
- Μόλις πάρει βράση,ρίχνετε τα κάστανα να σιγοβράσουν(περίπου 25 λεπτά).
- Στο μεταξύ,βγάζετε τα εντόσθια της χήνας,τη καψαλίζετε και τη πλένετε με καυτό νερό.
- Την αλατοπιπερώνετε.
- Τη γεμίζετε με τα κάστανα που αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τη ράβετε με λευκό σπάγγο.
- Την τοποθετείτε σε αβουτύρωτο ταψί και τη ψήνετε περίπου 2 1/2 ώρες σε μέτριο φούρνο.
- Πότε-πότε προσθέτετε από 1/2 φλιτζάνι νερό και περιβρέχετε με τη σάλτσα.
- Στο τέλος πρέπει να είναι ροδοψημένη και τη σερβίρετε σε πιατέλα.
- Τη σάλτσα τη σερβίρετε χωριστά σε σαλτσιέρα,αφού της αφαιρέσετε το πολύ λίπος.
Η συνταγή Χήνα με κάστανα μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-17 10:02