Υλικά
- 4 μικρές πέρδικες
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
- 2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο (ξηρό)
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- αλάτι · πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καψαλίζουμε και αφαιρούμε τα εντόσθια από τις πέρδικες. Τις πλένουμε καλά. Αναμιγνύουμε 3
- γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι με 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι και με λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε τις πέρδικες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς με το βούτυρο μέσα στη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και το ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πέρδικες να σιγοψηθούν για 45 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις πέρδικες ζεστές.
Η συνταγή Πέρδικες κρασάτες μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-11-13 09:25