Υγρό κέικ σοκολάτας με καφέ
Υγρό κέικ σοκολάτας με καφέ: μια εναλλακτική πρόταση για τους λάτρεις του κέικ και της γεύσης του καφέ! Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε!
Υλικά
- 1 κ. σούπας στιγμιαίος καφές
- 1 κ. σούπας σκόνη κακάο
- 350γραμμ. κουβερτούρα
- 200γραμμ. βούτυρο
- 5 αυγά
- 4 κ. σούπας γάλα
- 300γραμμ. ζάχαρη (αν θέλετε καστανή)
- 125γραμμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 C.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο.
- Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον καφέ που έχουμε διαλύσει σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.
- Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.
- Συνεχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους με τη ζάχαρη και το γάλα και μεταφέρουμε στο μίγμα της κουβερτούρας. Χτυπάμε και εκεί καλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρουμε και αυτό το μίγμα στην κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε επίσης απαλά να δημιιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.
- Ξεφορμάρουμε το γλυκό όταν κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να σερβίρουμε με σαντιγί!