Τούρτα Black forest
Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή από μια τούρτα πειρασμό! Αρέσει στους περισσότερους και θα εντυπωσιάσει και αισθητικά αλλά και σαν γεύση τους καλεσμένους σας! Ιδού λοιπόν η τούρτα Black forest!
Υλικά
- Υλικά για τη βάση:
- 130 γραμμ. αλεύρι
- 30 γραμμ. κακάο
- 20 γραμμ. κορν φλάουρ
- 6 αυγά
- 170 γρ. ζάχαρη
- Για τα κεράσια:
- 500 γραμμ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
- 120 γραμμ. ζάχαρη
- 50 γραμμ. βούτυρο
- 20 γραμμ. πηκτίνη
- λίγο kirsch (γερμανικό λικέρ κεράσι)
- Για την κρέμα:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γραμμ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας kirsch
- Για το σιρόπι:
- 100 γραμμ. νερό
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. kirsch
- Για το γαρνίρισμα:
- 200 γραμμ. σοκολάτα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Πώς φτιάχνουμε τη βάση:
- Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ.
- Σε ένα μεταλλικό μπωλ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το μπωλ σε μπεν μαρί (δηλαδή, πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει) για 3 λεπτά.
- Όταν αρχίσει να δένει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
- Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλη μισή ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά και εν συνεχεί το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ίσα μέρη.
- Για να φτιάξουμε το σιρόπι:
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το kirsch. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Για τα κεράσια:
- Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα κεράσια μέχρι να καραμελώσουν λιγάκι.
- Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την πηκτίνη και τα τα βάζουμε μαζί με τα κεράσια που βράζουν.
- Το βράσιμο θα συνεχιστεί για άλλα 3 λεπτά και αργότερα προσθέτουμε το kirsch και τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Για την κρέμα μας:
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το kirsch ώστε να γίνει σαντιγί.
- Τελική επεξεργασία για την ετοιμασία της τούρτας:
- Βρέχουμε με το σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε πάνω τα κεράσια, μετά καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και τοποθετούμε τα 3/4 της κρέμας από πάνω.
- Για το τελευταίο κομμάτι της βάσης βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Σημειώσεις συνταγής
Εάν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με καραμελωμένα κεράσια.